Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.
Termékek Menü

Kiadási pénztárbizonylat, B318-103/V, 25x2 lapos

Ár:
121,00 Ft + ÁFA ( 153,67 Ft )
Szerezhető hűségpontok: 2
Cikkszám: NYUVSCH0002
Elérhetőség: Raktáron
Mennyiség.:

Leírás és Paraméterek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye

nyomtatványforgalmazók részére a 2010. december 31-ét követően eszközölt nyomtatványértékesítéseikkel kapcsolatos tudnivalókról

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a továbbiakban: Art.) 3. számú melléklete K) pont – amely előírja a szigorú számadású nyomtatványok értékesítéséről az adatszolgáltatási kötelezettségüket − 2. alpont a-d) bekezdései 2011. január 1-étől kiegészült az e) bekezdéssel, mely szerint:

„1. A nyomtatvány forgalmazó (alforgalmazó) az általa értékesített adóigazgatási azonosításra alkalmas számla-, nyugtatömbökről – jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában – vevőnkénti részletezésben adatot szolgáltat.

2. Az adatszolgáltatás tartalmazza:

a) az értékesített nyomtatványok (számlatömbök, nyugtatömbök) megnevezését, 
b) a nyomtatvány sorszámát (tól-ig), 
c) a vevő nevét és címét (székhelyét, telephelyét), 
d) a vevő adószámát, 
e) a vevőt a vásárlás során képviselő magánszemély nevét és adóazonosító számát.

A nyomtatványt forgalmazó (alforgalmazó) az adatszolgáltatást negyedévenként a negyedévet követő hónap 20. napjáig teljesíti az állami adóhatósághoz.”

Az adóhivatal honlapjáról a Letöltések/Nyomtatványkitöltő programok menüpont alatt letölthető „ESZIG” nevű nyomtatvány újabb verziójú, 2011-es évtől használatos változata ennek megfelelően 2 oszloppal ki fog bővülni.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nyomtatvány-forgalmazóknak a 2010. december 31-ét követően eszközölt nyomtatvány-értékesítéseik kapcsán az eddigi adatokon túl arról is adatot kell szolgáltatniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé, hogy a nyomtatvány-vásárlás során pontosan mely magánszemély (név, adóazonosító szám) járt el a vevő adózó képviseletében.

Felhívjuk a nyomtatvány-forgalmazók figyelmét, hogy a nyomtatvány-értékesítést megelőzően feltétlenül győződjenek meg a vevőt a vásárlás során képviselő magánszemély nevéről és adóazonosító számáról, mert a szolgáltatott adatok közlésével kapcsolatban a felelősség az adatot szolgáltató nyomtatvány-forgalmazót terheli.

A törvényben előírt bármely adat hiánya, vagy hibája miatt az adatszolgáltatás hibásnak minősül és ez az Art. szerinti mulasztási bírság kiszabását vonhatja maga után.

A fenti bővebb adatokat első alkalommal a 2011. év 1. negyedévről benyújtandó adatszolgáltatásban kell közölni, melynek benyújtási határideje: 2011. április 20.

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 21.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 24.
Jó minőségű termék csak feleslegesen irkáljuk eltörölhetnék könyebbséget jelentene.