Tájékoztatjuk, hogy a honlap szöveges fájlokat, ún. „adatmorzsákat“ (cookie-kat) használ anonimizált látogatottsági információk gyűjtése céljából, valamint bizonyos szolgáltatások ezek nélkül nem lennének elérhetőek. A honlap további használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.
560,00 Ft + ÁFA ( 711,20 Ft )
Mennyiség.:
Nem értékelt
Kiszerelés ár: 560,00 Ft + Áfa
Szerezhető hűségpontok: 8
Cikkszám: NYUVSCH0011
Elérhetőség: Raktáron

Készpénzfizetési számla B.13-373/C/V/PM, 50 x 2 lap

560,00 Ft + ÁFA ( 711,20 Ft )
Mennyiség.:
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye

nyomtatványforgalmazók részére a 2010. december 31-ét követően eszközölt nyomtatványértékesítéseikkel kapcsolatos tudnivalókról

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (a továbbiakban: Art.) 3. számú melléklete K) pont – amely előírja a szigorú számadású nyomtatványok értékesítéséről az adatszolgáltatási kötelezettségüket − 2. alpont a-d) bekezdései 2011. január 1-étől kiegészült az e) bekezdéssel, mely szerint:

„1. A nyomtatvány forgalmazó (alforgalmazó) az általa értékesített adóigazgatási azonosításra alkalmas számla-, nyugtatömbökről – jogszabály eltérő rendelkezésének hiányában – vevőnkénti részletezésben adatot szolgáltat.

2. Az adatszolgáltatás tartalmazza:

a) az értékesített nyomtatványok (számlatömbök, nyugtatömbök) megnevezését, 
b) a nyomtatvány sorszámát (tól-ig), 
c) a vevő nevét és címét (székhelyét, telephelyét), 
d) a vevő adószámát, 
e) a vevőt a vásárlás során képviselő magánszemély nevét és adóazonosító számát.

A nyomtatványt forgalmazó (alforgalmazó) az adatszolgáltatást negyedévenként a negyedévet követő hónap 20. napjáig teljesíti az állami adóhatósághoz.”

Az adóhivatal honlapjáról a Letöltések/Nyomtatványkitöltő programok menüpont alatt letölthető „ESZIG” nevű nyomtatvány újabb verziójú, 2011-es évtől használatos változata ennek megfelelően 2 oszloppal ki fog bővülni.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a nyomtatvány-forgalmazóknak a 2010. december 31-ét követően eszközölt nyomtatvány-értékesítéseik kapcsán az eddigi adatokon túl arról is adatot kell szolgáltatniuk a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé, hogy a nyomtatvány-vásárlás során pontosan mely magánszemély (név, adóazonosító szám) járt el a vevő adózó képviseletében.

Felhívjuk a nyomtatvány-forgalmazók figyelmét, hogy a nyomtatvány-értékesítést megelőzően feltétlenül győződjenek meg a vevőt a vásárlás során képviselő magánszemély nevéről és adóazonosító számáról, mert a szolgáltatott adatok közlésével kapcsolatban a felelősség az adatot szolgáltató nyomtatvány-forgalmazót terheli.

A törvényben előírt bármely adat hiánya, vagy hibája miatt az adatszolgáltatás hibásnak minősül és ez az Art. szerinti mulasztási bírság kiszabását vonhatja maga után.

A fenti bővebb adatokat első alkalommal a 2011. év 1. negyedévről benyújtandó adatszolgáltatásban kell közölni, melynek benyújtási határideje: 2011. április 20.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére